Arbeidsrecht

Of u nu werknemer of werkgever bent, in alle gevallen kan het verstandig zijn om een advocaat in te schakelen.

Wij hebben ruime ervaring in het arbeidsrecht. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om uw zaak met ons door te nemen.

Hoewel de wetgever al jarenlang probeert om de ontslagregels eenvoudiger te maken, is het ontslagrecht in Nederland allesbehalve eenvoudig. Aan welke voorwaarden moet u voldoen om een werknemer op staande voet te ontslaan?  Op welke wijze kunt u met wederzijds goedvinden een arbeidsovereenkomst met een werknemer beëindigen? Hoe werkt een opzegging van de arbeidsovereenkomst op basis van bedrijfseconomische omstandigheden?

De laatste jaren staat de rechtspositie van de werknemer steeds meer onder druk. “Flexibilisering van de arbeidsmarkt” is een veelgehoorde kreet. Toch kan een werkgever niet zomaar van u af. Uw werkgever moet een goede reden hebben om u te mogen ontslaan. Als het bijvoorbeeld gaat om een bedrijfseconomisch ontslag, moet uw werkgever aan de hand van financiële stukken kunnen aantonen dat ontslag onvermijdelijk is.

Voor adviseren of procederen bent u bij ons aan het juiste adres. Bel ons gerust voor kort telefonisch advies. Het overgrote deel van alle arbeidszaken wordt uiteindelijk opgelost doordat werkgever en werknemer, vaak bijgestaan door een advocaat, een minnelijke regeling treffen.